Dommere Cosplaykonkurranse

Årets dommere i Cosplaykonkurransen byr på et bredt spekter av kunnskap og mange års erfaring. Sammen er de et utmerket lag som vil kunne sette pris på deltakernes kostymer ned til hver minste detalj!

IBEN NORREEN HAUKLIEN

Iben finner man under navnet Ipsen_studio på Intagram. Hun har drevet med cosplay siden 2017, og i løpet av den tiden har hun konkurrert på flere cosplayscener og jobbet med forskjellige fagområder som foamcraft, skinnarbeid, 3D print, patineringsteknikker, og mest av alt søm. Iben har fagutdannelse i skredderfaget fra 2020, og har jobbet freelance som kostymesyer og jobber nå som lærling i bunadtilvirkerfaget. Ibens glede for cosplay kommer fra gode historier og karakterutvikling samt utfordringene ved hvordan man kan overføre kostymer fra spill og film til virkelighet.

“Hvordan løse kostymedesign som kan oppleves umulig er spennende, prosessen med å lære noe nytt gir meg mestringsfølelse”

Mine topp 3 spill: Red Dead Redemption 2, Witcher 3, World of Warcraft

(Bo-Katan Kryze. Foto av Jacob Vicencio)

SOPHIE RIIS

Sophie har vært en del av cosplaymiljøet i 13 år og du finner henne under Sophieriis på Instagram. Hun er utdannet frisør, er med-arrangør i Kawaiicon og talent i Tinerific agency. Sophie har jobbet med mye forskjellig innen cosplay, og har lang fartstid som arrangør, dommer, deltager, workshopholder og panelist. Som dommer er Sophie opptatt av helheten i kostymet, teknikker samt kreative løsninger og prikken over i’en er parykk og sminke, hvor man virkelig kan transformere seg til karakteren man skal være. 

“Passform er noe jeg er skikkelig fan av, at man har tatt seg tid til å virkelig tilrettelegge kostymet til sin egen kroppsform. Vi kommer i ulike størrelser og fasonger, og da er det så gøy å se hva andre har gjort for å gjøre et kostyme deres!”

Mine favorittspill er definitivt The Legend of Zelda, og ja det er mange spill, men jeg elsker alle sammen! Så må jeg si Dead By Daylight. Jeg ELSKER horror, og hva er bedre enn å løpe fra Michael Myers mens du skriker til vennene dine over discord. Og tredjeplass er et spill som har en spesiell plass i hjertet mitt: Star Fox. Og da snakker vi 64, ikke alt tullet som kom etter, utenom Star Fox Zero.

(Bakugo. Foto av Jacob Vicencio)

JULIE FILION

Bedre kjent som Yellowcake Creations på Instagram, har drevet med cosplay siden 2014 og har en forkjærlighet til å cosplaye karakterer innen horror-sjangeren. SFX sminke spiller en stor rolle i Julies cosplay arbeid, men hun jobber mye med foam, worbla og maleteknikker. Julie er utdannet lektor med en lang utdannelse innen kunstfag samt har hun bachelorgrad innen maskørfaget. SFX sminke er definitivt en av Julies spesialområder og hun har jobbet i en rekke produksjoner for teater, film og tv. Juile har dømt flere cosplay konkurranser tidligere, og er opptatt av både håndarbeidets kvalitet samt hvordan karakteren presenteres på scenen.

“Jeg har ofte blitt kalt på kameleon siden jeg liker å dra det ekstra langt når det kommer til sminken. Det å transformere meg til en helt annen person ved hjelp av sminke er noe jeg elsker å gjøre”

Mine topp 3 spill er Fallout 3, The Evil Within og Cyberpunk 2077

(Yellowcakecreations. Foto: Privat)