VI ØNSKER VELKOMMEN TIL COSPLAY KONKURRANSE PÅ SPILLEXPO I ÅR OGSÅ– SOM ALLTID FULLSPEKKET AV TALENT OG FLOTTE KOSTYMER!

I Cosplay Konkurransen på SpillExpo 2019 inviterer vi igjen til fantastisk show, og en samlet premiepott på over 25 000 NOK!

Cosplay er selvfølgelig som alltid en viktig del av SpillExpo. Cosplayere gir SpillExpos gjester en unik mulighet til å se figurer fra alle typer medier komme til liv, og oppleve hvordan fantastisk kreativitet og talent norske cosplayere har! Alle disse magiske kreasjonene som dukker opp på SpillExpo ønsker vi selvsagt å få opp på scenen for å vise frem til vårt publikum, og vi håper flest mulig ønsker å delta i konkurransen!

Husk også at i år vil alle cosplayere på SpillExpo kunne benytte seg av vår Cosplay Billett! Fordi vi elsker cosplayere på messen vil vi gi dere rabattert festivalpass!

COSPLAY BILLETT SPILLEXPO

All viktig info finnes på denne siden. Hvis det likevel er noe du lurer på, ikke nøl med å kontakte arrangørene på vår Facebook Page; SpillExpo Cosplay: https://www.facebook.com/spillexpo.cosplay/

HVOR OG NÅR?

SpillExpo, Norges Varemesse, Søndag 03.11.2019, 15.00-17.30 på
E-sport- og hovedscene.

KATEGORIER OG PREMIER

For å være sikker på at alle føler seg komfortable til å melde seg på, enten man er ny i miljøet eller har holdt på i flere år, er dreven på scenen eller det er første gang, har vi valgt å dele opp konkurransen vår i to ulike kategorier.

CASUAL LEAGUE

Denne kategorien er åpen for absolutt alle som ønsker å vise frem kostymet sitt på scenen. Dette gjelder alle karakterer, også Original Characters. Kostymet kan være kjøpt eller hjemmelaget eller en kombinasjon av begge. Det er ubegrenset antall plasser i denne konkurransen, og påmelding på nett vil være åpent helt frem til kvelden før konkurransen Lørdag 02.11.2019 kl 20:00. Det vil også være mulig å melde seg på konkurransen på Infostand i Cosplay Village på SpillExpo. Denne påmeldingen vil stenge 1t før konkurransen starter.

Her vil det ikke være pre-judging hos dommerne, alt en må gjøre er å møte opp ved scenen til gitt tidspunkt på Søndag og være klar til å gå på scenen og vise seg frem.

Dette er en show-kategori der kostymer ikke vil bli bedømt eller premiert. Vi har likevel satt opp et par “best in show” premier, som går til de cosplayerne som gir best inntrykk som sine karakterer på scenen:

 1. Plass: 1000 NOK + gavekort fra Nerdeportalen til en verdi av 700 NOK
 2. Plass: Gavekort fra Nerdeportalen til en verdi av 500 NOK
 3. Plass: Gavekort fra Nerdeportalen til en verdi av 300 NOK

MASTER LEAGUE

Master League er for de cosplayerne som ønsker å strekke seg lenger, og legger fokus på kreativitet og craftsmanship. Det er også en mulighet å få kostymet ditt vurdert av erfarne cosplayere, og ha mulighet til å få ærlig og konstruktiv tilbakemelding i etterkant hvis man ønsker det. For å delta i master-kategorien må man ha laget minst 70% av kostymet selv, og man må stille opp til prejudging tidligere på dagen der dommerne får se nærmere på kostymet.

Det er plass til max 25 deltagere i Master League, deretter lukkes påmeldingen. Dersom taket ikke nås, vil påmeldingene stenges Onsdag 30.10.2019 kl 23:59

Premiene i Master League er som følger:

 1. Plass: 10 000 NOK + gavekort fra Nerdeportalen til en verdi av 4000 NOK
 2. Plass: 4000 NOK + gavekort fra Nerdeportalen til en verdi av 2000 NOK
 3. Plass: 2000 NOK + gavekort fra Nerdeportalen til en verdi av 1000 NOK

PÅMELDING

Påmeldingsskjema Casual League

Påmeldingsskjema Master League

GJENNOMFØRING AV KONKURRANSEN:

Vårt cosplay-crew vil være tilgjengelig gjennom hele dagen for å svare på spørsmål og hjelpe dere gjennom konkurransen. Ta kontakt ved Infostand i Cosplay Village for å enkelt komme i kontakt med dem.

Pre-judging vil bli holdt på Søndagen før konkurransen. Hver deltager vil motta en e-post senest Torsdag 31.10.2019 med spesifisert tid for oppmøte til pre-judging. Det er veldig viktig at hver deltaker møter til sin angitte tid. Dersom en er for sen kan vi ikke love noen ny tid hos dommerne.

Dersom man møter for sent til pre-judging vil man fortsatt ha mulighet til å gå på scenen, men man vil ikke ha mulighet til å konkurrere om noen av premiene.

Deltagere i Casual League skal ikke i pre-judging.

Etter pre-judging er man fri til å gjøre som man ønsker inntil oppmøte for konkurransen. (Spesifikt klokkeslett kommer så snart programmet er ferdigstilt). I denne tiden er dere hjertelig velkommen til å utforske resten av SpillExpo. Vi anbefaler å ta turen innom Cosplay Village ved Nerdeportalen sin stand. Der vil det være cosplay-relaterte foredrag, aktiviteter, workshops og chill-out område hele helgen.

Selve konkurransen starter med Casual League, som holdes som en catwalk. Her får hver cosplayer 20 sekunder på scenen til å vise seg frem til publikum og fremstille karakteren sin på best mulig måte. Bruk scenen, poserer for fotografene, og husk at dommerne vil velge ut 1-3. Plass som de synes skiller seg ut på scenen!

Etter stor suksess i fjor, åpner vi igjen for deltakere i Master League å stille med en egen performance.

Man får 2 minutter til disposisjon på scenen, hvor man kan ta i bruk egen innsendt lydfil, musikk eller liknende. Vi har også mulighet til å spille av videofiler eller ha bilder på bakgrunnen hvis man ønsker dette. Alle filer skal være sendt inn senest Onsdag 30.10.2019 kl 23:59 (mer info i påmeldingsskjema).Det blir sendt ut nærmere info til deltakerne som melder seg på med en performance.

Deltakere i Master League kan også velge å kun gå catwalk til musikk som SpillExpo står for. Om du ønsker performance eller catwalk spesifiserer du i påmeldingsskjemaet.

Husk at i Master League legger dommerne i tillegg til craftsmanship, også vekt på hvor godt deltakerne fremstiller karakteren sin på scenen. En spennende performance kan være den avgjørende faktoren!

Premieutdelingen vil skje rett etter konkurransen, etter et raskt opphold hvor dommerne får diskutere.

Dersom man har spørsmål utenom dette, kan man kontakte cosplayarrangørene på SpillExpo Cosplay sin Facebook Page: https://www.facebook.com/spillexpo.cosplay/

DOMMERKRITERIER

I Casual League vil dommerne se på utstråling, in-character performance og hvor bra kostymet ser ut fra scenen.

I Master League vil dommerne se på følgende:

 • Craftsmanship
 • Likhet*
 • Performance
 • Vanskelighetsgrad
 • Kreativitet

*Dommerne vil her kun vurdere hvordan kostymet er konstruert og hvordan cosplayeren bruker det for å oppnå likhet med karakteren det er basert på. De vil ikke vurdere faktorer som kjønn, høyde, vekt, hudfarge etc.

VÅPENREGLER

Disse gjelder for alle props gjennom hele SpillExpo:

Sverd er ikke lov, med mindre dette er tapet eller limt fast i sliren – slik at sverdet ikke kan trekkes ut. Dersom sverdet ikke har slire kan sverdet ikke være spisst i noen ende. I motsatt tilfelle vil sverdet bli konfiskert.

Pistoler og andre våpen er ikke lov. Unntaket er dersom det helt tydelig er snakk om en etterligning; eksempelvis en lakkert vannpistol eller lignende. Naturtro våpenkopier vil bli konfiskert.

GENERELLE REGLER FOR OPPFØRSEL

Hvert år gjestes SpillExpo av et stort antall cosplayere. Våre cosplay-gjester bruker lang tid og utallige ressurser på å utforme fantastiske kostymer og kreasjoner. I den forbindelse må vi minne om to ting:

 1. Alle besøkende plikter å oppføre seg respektfullt ovenfor cosplayere som gjester SpillExpo. Vær forsiktige med kostymene deres. Dersom du bidrar til å ødelegge et kostyme vil du kunne bli erstatningspliktig.
 2. Som en del av antrekket sitt er noen av cosplayerne også lett antrukket. Dersom noen av våre gjester oppfører seg uanstendig ovenfor cosplayere – herunder beføler eller kommer med negative og/eller seksualiserte utsagn – vil dette medføre umiddelbar utvisning fra SpillExpo 2019 og politianmeldelse. Ung alder er ingen unnskyldning.

Dersom du er cosplayer og opplever noe negativt: Ta kontakt med en av våre vakter og hendelsen vil bli undersøkt. Personene som står for trakassering e.l. vil umiddelbart bli utvist fra SpillExpo. Billettprisen vil ikke bli refundert.