Cosplay på SpillExpo

Cosplay er selvfølgelig som alltid en viktig del av SpillExpo!

Cosplayere gir SpillExpos gjester en unik mulighet til å se figurer fra alle typer medier komme til liv, og oppleve hvilken fantastisk kreativitet og talent norske cosplayere har! Cosplay er en unik hobby som inspirerer til kreativitet og skaperglede hos folk i alle aldre, fra junior til senior! Akkurat som med videospill er cosplay for alle, og det er ingen regler for hvem som kan være med! Cosplay er en viktig del av innholdet på SpillExpo som vi ønsker å utvikle og ta vare på!
Følg oss på våre sosiale medie kanaler for løpende informasjon:
https://www.instagram.com/spillexpocosplay 

https://www.facebook.com/spillexpo.cosplay

Husk også at i år vil alle cosplayere på SpillExpo kunne benytte seg av vår Cosplay Billett! Fordi vi elsker cosplayere på messen vil vi gi dere rabattert festivalpass!  For mer info om vår Cosplaybillett se vår infoside.

GENERELLE REGLER FOR OPPFØRSEL I MØTE MED COSPLAYERE.

På SpillExpo er vi så heldige å bli gjestet av et stort antall cosplayere. Våre cosplay-gjester bruker lang tid og utallige ressurser på å utforme fantastiske kostymer og kreasjoner. I den forbindelse må vi minne om 3 ting til alle messens besøkende:

  1. Alle besøkende plikter å oppføre seg respektfullt ovenfor cosplayere som gjester SpillExpo. Vær forsiktige med kostymene deres. Dersom du bidrar til å ødelegge et kostyme vil du kunne bli erstatningspliktig.
  2. Spør før du tar bilde av en cosplayer. Hvis personen er opptatt (henholdsvis spiser eller prater med noen andre) vent til de er ledige. Selv om noen har på seg kostyme gjelder fortsatt normal folkeskikk.
  3. Som en del av antrekket er noen av cosplayerne også lett antrukket. Dette er ikke en invitasjon til dårlig oppførsel. Dersom noen av våre gjester oppfører seg uanstendig ovenfor cosplayere – herunder beføler eller kommer med negative, og/eller seksualiserte utsagn – vil dette medføre umiddelbar utvisning fra SpillExpo 2021 og politianmeldelse. Billetten vil ikke bli refundert. Ung alder er ingen unnskyldning.

Dersom du er cosplayer og opplever noe negativt: Ta kontakt med en av våre vakter og hendelsen vil bli undersøkt.  Ta kontakt med en av våre vakter, frivillige eller kom til Cosplay village og meld i fra så vil hendelsen bli undersøkt. Det skal være lav terskel for å si ifra; vi aksepterer ikke at noen opptrer uanstendig mot cosplayere. Personene som står for trakassering e.l. vil umiddelbart bli utvist fra SpillExpo. Billettprisen vil ikke bli refundert.